Lihtsa valmistuskäiguga ja samas küllusliku maitsega täiesti jahuvaba šokolaadikook kaunistab iga pidulauda ja rõõmustab kõiki armsaid sõbrapäeva hommikul. Kirsiks sellele küllusliku maitsega šokolaadikoogile on vaarikakaste tooretest sügavkülmutatud vaarikatest ning eriti...

Retsept

  • 200 g Kalevi küpsetusšokolaadi, hakituna.
  • 200 g Alma võid, tükeldatuna.
  • 1 sl Tervisetooted mandlijahu.
  • 1 1. dl DanSukkeri suhkrut.
  • 5 Karjamõisa farmi muna.
  • 50 ml hästi kanget Lavazza espressot.
  • VAARIKAKASTE
  • 300 g Bimari sügavkülmutatud vaarikaid.
  • 2 sl Dan Sukkeri suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Serveerimiseks: Premia vanilli-koorejäätist

Juhised

  1. Sulata kastrulis vaiksel kuumusel või koos šokolaadiga. Sega ühtlaseks ja jahuta veidi. Lisa munad ükshaaval segades s.t. sega enne eelmine muna šokolaadi-võisegu sisse, kui järgmise lisad. Lisa mandlijahu, suhkur ja kohv. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva 20-24 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 25 minutit. Kook võib keskelt veidi vedel jääda, nii ongi mahlasem. Seega ära küpsetamisega üle pinguta. Jahuta enne serveerimist. Tõsta mõned terved vaarikad kõrvale kaunistamiseks. Vaarikakastme jaoks püreesta vaarikad koos suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks püreeks. Suru läbi sõela, et saaksid ühtlase seemneteta kastme. Võid koogist lõigata tavapärased sektorid või kasutada küpsise- või piparkoogivorme ja lõigata sõbrapäeva märgistamiseks jahtunud koogist südamekujulised tükid. Serveeri kooki jahtunult koos vaarikakastme ja vanillijäätisega.