Toimekale perenaisele tõttab appi Moonika Lauba koostatud perenaise argipäeavde BarboraBoxi valmisostunimekirjad koos retseptidega. Välja pakutud retseptid on koostatud arvestusega, et toitu jagub kahele täiskasvanule ja kahele lapsele. Kui Sinu peres on inimesi vähem või rohkem, siis kohenda tellimuses koguseid ka vastavalt.

BarboraBoxi valmisostunimekirjad koos retseptidega aitavad Sul paremini planeerida nii oste kui toidukordi tervele perele!

Retsept

  • kg Jahutatud broilerikintsud TALLEGG
  • Küüslauk 2 küünt
  • pk Basiilik
  • 150 g Kreeka jogurt 10% Farmi
  • 200 g Suvikõrvits
  • 300 g Kartul
  • 100 g Sibul
  • 300 g Porgand
  • 2 sl Majonees Provansaal TARPLAN 50%
  • Sool, pipar, õli

Juhised

  1. Hõõru broilerikintsud majoneesi, soola, pipra ja pressitud küüslauguga kokku.Lõika köögiviljad kangideks , maitsesta soola, pipra ja oliivõliga.Kuumuta ahi 180 kraadini, aseta köögiviljad ja kintsud ahjuplaadile ja küpseta 40 min. Suvikõrvitsad lisa 20 minutit enne valmimisaega. Kastme jaoks haki basiilik peeneks ja lisa see jogurtile, maitseta soola ja pipraga. Võimalusel võid kasutada ka köögikombaini kastme vamilstamisel, nii jääb ära basiiliku hakkimine ja võib kõik toorained korraga köögikombaini lisada ja purustada.

BarboraBoxi valmisostunimekirjad koos retseptidega aitavad Sul paremini planeerida nii oste kui toidukordi tervele perele!

Retsept

  • 200 g Makaronid Penne rigate täistera
  • 100 g Külmsuitsu forellifilee viilud
  • 200 g Suvikõrvits
  • 100 g Punane sibul
  • 100 ml Vahukoor
  • 30 g Forte juust
  • Poole sidruni mahl
  • Sool, pipar, õli

Juhised

  1. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees pakendil oleva õpetuse järgi. Kurna pasta aga jäta tassi täis keeduvett alles. Lõika suvikõrvits, sibul ja forellifilee ribadeks. Kuumuta pannil sibul, lisa suvikõrvitsa ribad ja kõige lõpus forell. Lisa juurde vahukoor, veidi pasta keeduvett, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Lisa pasta sega läbi ja serveeri riivitud forte juustuga.

BarboraBoxi valmisostunimekirjad koos retseptidega aitavad Sul paremini planeerida nii oste kui toidukordi tervele perele!

Retsept

  • kg Jahutatud kalkunikintsuliha
  • 200 g Porgand
  • 300 g Juurseller
  • 300 g Kartul
  • 200 g Külmutatud aeduba
  • 100 ml Vahukoor
  • 100 ml Õunamahl PURE 100%
  • Lehtpetersell
  • Sool, pipar, õli

Juhised

  1. Lõika liha suuremateks kuubikuteks ja pruunista poti põhjas. Lisa juurde porgandi ja juurselleri kuubikud, kuumuta läbi.Vala liha ja köögiviljade peale õunamahl ja vesi. Maitseta soola ja pipraga. Lase haududa kuni liha ja köögiviljad on pool pehmed ning lisa kartuli kuubikud. Kui köögiviljad on pehmed siis lisa juurde aedoad ja vahukoor, ning lase uuesti keema tõusta. Võta pada tulelt ja lisa hakitud petersell.

Retsept

  • kg Sea sisefilee
  • poole sidruni mahl
  • 2 sl Päevalilleseemned kooritud
  • 1 Õun
  • 2 Porgandit
  • 150 g Basmatiriis
  • 200 ml Kookospiim
  • 1 Laim
  • Jupp ingverit
  • 1 Punase karri maitseainesegu
  • Küüslauku paar küünt
  • 1 Punane sibul
  • Sool, pipar, oliivõli, vesi, suhkur

Juhised

  1. Lõika liha kuubikuteks ja pruunista pannil. Kuumuta poti põhjas peeneks hakitud küüslauk, punane sibul ja ingver. Lisa karri matseaine, pruunistatud lihakuubikud, pool klaasi vett ja kookospiim. Hauta 20-30 min kuni liha on pehme. Võta pott tulelt ning maitsesta laimimahla ja soolaga

Küüslauguriis:

  1. Kuumuta peeneks hakitud küüslauk õlis, lisa riis ja kuumuta kergelt läbi. Lisa peale nii palju vett ,et see ulatuks 1 cm võrra riisist üle. Keeda vaiksel tulel kaane all umbes 20 minutit kuni vesi on aurustunud ja riis on sõmer. Riisi pole keetmise ajal hea segada sest muidu võib riis muutuda kleepuvaks.

Salat:

  1. Päevalilleseemned rösti kergelt pannil kuldseks, pane seemned uhmirisse, lisa üks purustatud küüslaugu küüs ja oliivõli ning uhmerda kõik pastaks. Maitsesta seemne pasta sidrunimahla, soola, pipra ja suhkruga. Lisa see porgandi ja õunte ribadele ja sega läbi.