Tänase kirjutise peategelaseks on proua Juubeli tordipulber (julgen öelda “proua”, kuna seda puna-valget pakendit mäletan juba oma lapsepõlvest). Tuntud ja minu jaoks nostalgiahõngulisest Juubeli tordipulbrist  on aja jooksul palju kirjutatud erinevates blogides ja toidunurkades, järelikult on ta oluline.

Mäletan, kuidas mu ema ja mina koos temaga igal nädalal vähemalt korra suurele perele suuremal hulgal küpsetasime. Ema „leivanumbriks“ olid minu mäletamist mööda erinevad pärmitaignast pirukad, saiakesed ja plaadikoogid, aga oma koht oli kiiremal päeval ka Juubeli tordipulbril.

Lase fantaasial lennata!

Vahepeal oli ta veidi unustusehõlma vajunud, aga nüüd taasleituna on tal ka minu tegemistes aegajalt kaasa rääkida. Karamelline ja magus võiga segatud tordipulber tahab enda kaasalaseks klassikaliselt kohupiima, hapukoort, toorjuustu või paksemat jogurtit.

VILMA Juubeli tordipulber

Lisa hapukaid marju, õunu, kirsse, rabarberit, banaani vm puuvilju või hoopiski pähkleid või mooniseemneid.

Kasutusvõimalusi on palju – küpseta sellest siis lihtsad kodused koogid, biskviitpõhjad kihilisele tordile, kräsupea koogipõhjad, vahvlid, muffinid või keeksid.

Lase lihtsalt fantaasial lennata. Mõnusalt rammus ja vanilline lõhn tekitavad maiasmokkades kindlasti soovi üks tükike või veel parem kaks enda taldrikule tõsta.

Küpsetised valmis poole kiiremini!

Alati saad küpsetiste taignaid valmistada ka lihtsalt jahust, suhkrust, võist ja  munast, aga hea, kui sul on kapis ka pakike Juubeli tordipulbrit ootamatult saabuvate külaliste kiireks kostitamiseks.

Ka lastel on hea lihtne Vilmaga küpsetamist katsetada ja üllatada oma vanemaid mõnel tähtsal päeval, näiteks peatselt saabuval isadepäeval.

Mölla Vilmaga, küpseta, saada pilt ja osale loosimises. Valmista endale tuttavaid küpsetisi, aga poole kiiremini.